A erdei gyümölcsös párna tésztájához lisztben elmorzsoljuk a hideg vajat, hozzáadjuk a cukrot, az olajat és apránként a vizet. Összegyúrjuk, és végül egy puha tésztát kell kapnunk. Csomagoljuk folpakba, és tegyük hűtőbe, ameddig elkészítjük a tölteléket.
A gyümölcsöket megmossuk, és tegyük 2 ek vízzel egy kis serpenyőbe. Adjuk hozzá a mézet, és főzzük 3-4 percet, amíg a gyümölcsök kissé összeesnek. A keményítőt keverjük simára 1-2 evőkanál vízzel, csorgassuk a gyümölcshöz, és kevergetve sűrítsük be. Tegyük félre hűlni.
A tésztát lisztezett felületen gyúrjuk át, nyújtsuk 3-4 mm vékonyra, és szaggassunk belőle (pl. egy müzlis tál szájával) 5 darab kört. Mindegyik közepére tegyünk egy bő evőkanálnyi tölteléket, a széleket kenjük le tojással, majd hajtsuk a tésztát félkörré. A széleit nyomkodjuk össze villával, a tetejét szurkáljuk meg, és kenjük le a tojással.
Helyezzük az párnákat sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt süssük készre. Langyosan vagy hidegen is tálalhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.