Az olajon megdinszteljük a vöröshagymát. Hozzáadjuk a kis darabokra vágott karalábét és zellert, valamint a karikára vágott répákat. Felöntjük kb. 2-3 l vízzel, ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel, lestyánnal, és hozzáadjuk a 2 db zöldségleveskockát, majd hagyjuk főni.
A darált húshoz hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot, a tojást és a rizst. Gusztusos kis gombócokat formázunk, és beletesszük őket a forrásban lévő levesbe. Addig főzzük, amíg a zöldségek és a gombócok is megpuhulnak (kb. 1 óra).
Ezután elkészítjük a tejfölös habarást, óvatosan beleöntjük a szintén forrásban lévő levesbe. Ízesítjük citromlével, ha van, akkor apróra vágott friss lestyánnal (ha nincs, akkor szárított lestyánt használunk). Felforralás után tálalhatjuk is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.