A zöldségeket megpucoljuk és felkarikázzuk. Egy fazékban olajat hevítünk és belerakjuk a sárgarépát, petrezselymet, karalábét, póréhagymát, megsózzuk. Dínszteljük a zöldségeket, majd forró vízzel felengedjük.
Hozzáadjuk a leveshez a megpucolt zöldbabot (vagy mirelitet), paradicsomot, paprikát, 2-3 szelet csípős paprikát. Fűszerezzük sóval, borssal, csipetnyi kurkumával, beletesszük a felkockázott paradicsomot, hozzáadjuk a lestyánt.
Alacsony fokozaton elkezdjük főzni. Közben elkészítjük a húsgombócot: a darált húshoz hozzáadjuk a tojást, a sót, a borsot, az apróra vágott medvehagymát és a petrezselyemzöldet, majd jól összegyúrjuk és vizes kézzel kis gombócokat formázunk belőlük és nedves tányérra rajuk.
Amikor felforrt a leves, hozzáadjuk a gombócokat. Elkészítjük a galuskát: felverjük a tojásokat, belekeverjük a lisztet és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, valamint az apróra vágott medvehagymát és csomómentesre keverjük.
Kb . 20 perc főzés után beletesszük a levesbe a brokkolirózsákat és beleszaggatjuk a fűszeres galuskákat, majd hozzáadjuk a Bors Magiket (ízlés szerint, ami helyettesíthető savanyú káposztalével vagy citromlével). Tálaláskor megszórjuk petrezselyem zölddel.
Megjegyzés
Az első tavaszi zöldségünk a medvehagyma. Írhatnám azt is , hogy kora tavaszi csorbát készítettem, a húsgombócba a korábban bevált zabpelyhet tettem, és természetesen rengeteg zöld fűszert adtam hozzá. A medvehagyma a fokhagyma és a snidling keveréke az egyik legerősebb vértisztító növény, amely gátolja állítólag vérrögképződést, csökkenti a koleszterin szintet is és javítja a memóriát, érdemes belőle bőven fogyasztani :-). Ha elnyeri tetszéseteket, próbáljátok ki ezt a finom és tartalmas levest!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.