Az pirosra érett paprikákat (csípős és édes vegyesen) megmossuk, a szárát eltávolítjuk, és magostól, húsdarálón ledaráljuk.
A ledarált masszához kilónként 20 dkg sót keverünk, és tisztára mosott, lecsepegtetett üvegekbe töltjük.
Megjegyzés
Szinte korlátlan ideig eláll, tartósítószer sem szükséges hozzá. Nagyon fontos, hogy amennyiben erős paprikával készítjük, a feldolgozás során viseljünk gumikesztyűt! Természetesen készíthetjük csak édes paprikából, de lehet vegyesen is, az arany középutat választva. Remek ízesítője magyaros ételeknek, zsíros kenyér megbolondítója és bátor emberek ételízesítője.
A receptet és a fotót Esztiklock küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.