- Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
- Az összes fűszert összekeverjük egy nagyobb tálban. A csirkeszárnyakat megmossuk, letisztítjuk, és a két nagyobb izületet kettévágjuk (csak ezekkel fogunk dolgozni). Az olajat és a szárnyakat hozzáadjuk a fűszerekhez, majd egy szilikonos lapát segítségével összekeverjük. Ezután a kezünkkel belemaszírozzuk a fűszereket a husikba.
- Előveszünk egy tiszta sütűrácsot, bekenjük olajjal, és rápakoljuk a szárnyakat. Alufólia tepsit, vagy sütőpapírral kibélelt tepsit rakunk a sütő aljára, hogy abba csöpögjön bele a husiból kiszivárgó lé. 45 perc alatt ropogósra sütjük.
- Amíg a szárny sül, elkészítjük a mártogatóst. Egy tálba beleöntjük a majonézt, az írót, a tejfölt, a gorgonzola harmadát (összedarabolva), a fokhagymát, a citromlevet, a borsot és a sót. Simára keverjük.
- Hozzáadjuk a maradék sajtot is. 1-2 napig, lezárt tálban eláll a hűtőben.
ABBAHAGYHATATLAN CSIRKE
HORTOBÁGYI PALACSINTA CSIRKÉVEL