A fahéjas almás pite tésztájához a sütőporral összekevert liszthez hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, és összekeverjük.
Hozzáadjuk a tojást és a szobahőmérsékletű margarint, majd egy közepesen lágy tésztát gyúrunk belőle, folpakba csomagoljuk, és hagyjuk pihenni, amíg elkészítjük a tölteléket.
A meghámozott almákat lereszeljük, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a búzadarát. Ezeket összedolgozzuk, és sűrű szitába helyezzük, hogy a felesleges lé lecsöpögjön.
A pihentetett tésztát 2 cipóra osztjuk: az egyik lesz az alja, a másik pedig a teteje.
Kinyújtjuk a cipót téglalap alakúra (25x20 cm-esre), és beletesszük egy magas falú tepsibe. A felesleges széleket levágjuk.
A lecsöpögtetett és kinyomkodott tölteléket a tepsiben lévő tésztára tesszük, ezután kinyújtjuk a másik cipót, és a töltelékre helyezzük, a tetejét villával megszúrkáljuk.
A süteményt kb. 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és szép aranybarnára sütjük. Tálalás előtt a tetejét meghintjük porcukorral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.