Egy nagy keverőtálban összekeverjük a lisztet a sóval és a sütőporral, majd hozzáadjuk a zabpelyhet és a cukorral kikevert vajat. A morzsa 2/3 részét egy sütőpapírral kibélelt, 30x40 cm-es tepsi aljába nyomkodjuk.
A meggyet felfőzzük a cukorral és a fahéjjal. Ha már levet eresztett, pár kanállal kiszedünk belőle, és azzal csomómentesre keverjük a keményítőt, majd a meggyhez adjuk. Kis lángon, folyamatos keverés mellett hagyjuk, hogy besűrűsödjön.
Hűlni hagyjuk majd, ha már szobahőmérsékletű, a zabpelyhes alapra kanalazzuk, végül a tetejére morzsoljuk a maradék tésztát.
180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, utána tudjuk csak jól szeletelni. Jól zárható fém dobozban jó pár napig eláll.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.