Az almát megmossuk, meghámozzuk és lereszeljük. A lenmaglisztet leöntjük a vízzel és állni hagyjuk.
Egy tálban összekeverjük a zablisztet, a zabpelyhet, a szódabikarbónát és a fűszereket. Ezután hozzákeverjük az olvasztott kókuszzsírt és a lenmaglisztes keveréket. Gyorsan összekeverjük, majd egy kanál segítségével egy sütőpapírral bélelt tepsire adagoljuk a tésztát, és mindegyiket lenyomkodjuk, hogy keksz formája legyen.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha nagyon édesszájú a család, keverj a masszához teljes értékű nádcukrot. Ha tél és gyümölcs, akkor, az leginkább az alma. Ilyenkor érdemes a szezonalitásnak megfelelő gyümölcsöket, zöldségeket enni, mert sajnos pl. a déli gyümölcsök ugyan finomak, de természetüket tekintve hűtik és nedvesítik a szervezetet és nehezebb őket a szervezetnek emészteni ilyenkor. Ezért fázékonyságot, puffadást, orrfolyást, etc. eredményezhetnek. Ha már alma, ma egy nagyon puha zabpelyhes kekszek készítettem. Ez egy egyszerű, gyors és egészséges finomság. Lehet reggeli vagy desszert is. Készítheted teljesen cukormentes változatban is, ha édes az alma. Gluténmentes diétában, gluténmentes zabpelyhet és zablisztet használj.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.