A krémhez a mazsolát megmossuk. A bort 1 dl vízzel, a szegfűszeggel, a fahéjjal, a cukorral és a mazsolával feltesszük főni, és kb. 3 dl-re beforraljuk. Levesszük, leszűrjük egy fém keverőtálba, a mazsolát félretesszük.
A borban csomómentesen elkeverjük a lisztet és a tojások sárgáját. A tálkát vízgőzre tesszük, és folytonos keverés mellett besűrítjük. Amikor kellőképpen sűrű, levesszük, és kihűlésig kevergetjük. A tésztához a tojást simára keverjük a cukorral, a liszttel, a tejjel, egy csipet sóval, 15 percig állni hagyjuk. A tésztához annyi szódavizet teszünk, hogy jól terülő, ne sűrű tésztát kapjunk. A szokásos módon palacsintákat sütünk belőle.
A kihűlt krémet összekeverjük a félretett főtt mazsolával. A tejszínt kemény habbá verjük, és szintén a krémbe forgatjuk.
A palacsintákat négybe hajtjuk, majd a kezünkbe vesszük, és kinyitjuk az egyik hajtásnál. Oda töltjük be a krémet. Tányérra tesszük, és a mézzel meglocsolva kínáljuk.
Fotó: Komáromi Zoltán
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.