A krémhez a mazsolát megmossuk. A bort 1 dl vízzel, a szegfűszeggel, a fahéjjal, a cukorral és a mazsolával feltesszük főni, és kb. 3 dl-re beforraljuk. Levesszük, leszűrjük egy fém keverőtálba, a mazsolát félretesszük.
A borban csomómentesen elkeverjük a lisztet és a tojások sárgáját. A tálkát vízgőzre tesszük, és folytonos keverés mellett besűrítjük. Amikor kellőképpen sűrű, levesszük, és kihűlésig kevergetjük. A tésztához a tojást simára keverjük a cukorral, a liszttel, a tejjel, egy csipet sóval, 15 percig állni hagyjuk. A tésztához annyi szódavizet teszünk, hogy jól terülő, ne sűrű tésztát kapjunk. A szokásos módon palacsintákat sütünk belőle.
A kihűlt krémet összekeverjük a félretett főtt mazsolával. A tejszínt kemény habbá verjük, és szintén a krémbe forgatjuk.
A palacsintákat négybe hajtjuk, majd a kezünkbe vesszük, és kinyitjuk az egyik hajtásnál. Oda töltjük be a krémet. Tányérra tesszük, és a mézzel meglocsolva kínáljuk.
Fotó: Komáromi Zoltán
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.