A tésztát kiolvasztjuk, hogy nyújtható legyen. Kettévágjuk. Kinyújtjuk az egyik felét téglalap alakúra (25 × 35 cm), majd egy tepsi hátán kb. 175 fokon pár perc alatt aranyszínűre sütjük. A másikat is téglalap alakúra nyújtjuk, kockákra vágjuk, úgy sütjük meg, az előzőek szerint.
A meggyes krémhez a meggyet feltesszük főni a cukorral, ízlés szerint fahéjjal és egy csipet sóval.
Mikor a meggy szétfőtt, besűrítjük a vaníliás pudingporral. Ezt a krémet, még langyosan, az alsó lapra simítjuk.
A vaníliás krémhez a tejben megfőzzük a pudingot a cukorral, sűrűn kevergetve, takaréklángon, majd langyosra hűtjük. A margarint kikeverjük, és a krémhez adjuk.
A vaníliás krémet a meggyes krémre simítjuk. A tejszínt felverjük, és rásimítjuk a vaníliás krémre.
A tetejét kirakjuk a kockákra vágott lappokkal. Porcukorral megszórjuk. Hűtőben pihentetjük.
Megjegyzés
Ha friss meggyből készítjük, úgy a befőtt levét 3-4 dl folyadékkal helyettesítsük, ami lehet hígított meggyszörp, vagy meggylé, ill. a cukorral kissé összefőzött meggy leszűrt leve.
A süti másnapra lesz az igazi, akkorra szépen összeáll, könnyeben szeletelhető :) Jó étvágyat hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.