A leveles kelt jól megmossuk, vastag ereit kivágjuk. Forrásban lévő vízbe dobva kb. fél percig előfőzzük, majd leszűrjük. Botmixerrel pürésítjük, közben hozzáadjuk a fokhagyma gerezdeket is, had pépesítse azt is a botmixer. Egy lábosba tesszük a pürét, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk.
A hideg tejben csomómentesre keverjük a lisztet vagy a kukoricakeményítőt, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a leveshez. (Ha biztosra akarunk menni, akkor hőkiegyenlítés céljából egy merőkanál forró levessel először elkeverjük, s úgy öntjük a többi leveshez, így biztosan elkerüljük, hogy csomós legyen.) Rövid ideig főzzük és a levesünk már el is készült.
A levesbetéthez a szikkadt kenyeret kis kockákra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, beledobjuk a felszeletelt fokhagymagerezdet, hozzáadjuk a kenyérkockákat, és állandó kevergetés mellett megpirítjuk.
A leveleskel (vagy fodroskel) igazi téli növény, egészen tavaszig szedhető, kiváló vitaminforrás. A belőle készült krémleves pillanatok alatt elkészülő, laktató, melengető téli étel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.