A szárnyakat a forgóknál kettévágjuk, hegyes késsel több helyen 3 cm mélyen megszúrjuk. A fokhagymákat megpucoljuk, ha nagyok a gerezdek, hosszában kettőbe-háromba vágjuk, majd a lyukakba tömködjük. 2 nagy ek. vajat megolvasztunk, összekeverjük a fűszerkeverékkel, majd alaposan bedörzsöljük vele a szárnyakat.
Egy tepsi alját kikenjük olívaolajjal, belefektetjük a szárnyakat, aláöntünk 1 ujjnyi vizet, és befedjük alufóliával. 170 fokos sütőben kb. 1,5 óráig sütjük-pároljuk, majd a fóliát levéve pirosra sütjük a húsok bőrét.
Amikor kész, kivesszük a szárnyakat, a tepsit alacsony lángra fektetjük, és kanállal megpróbáljuk óvatosan felkapirgálni a pörcöket. Ezután hozzáadjuk a paradicsompürét és 1 ek. vajat, majd egy mártásos tálba szűrjük.
A cukkiniket ferdén, 1 cm-es, a paradicsomokat 2 cm-es karikákra szeljük. 1 dl olívaolajba nyomjuk a 2 fej fokhagymát, és hozzáadunk 1/2 mokkáskanál sót és őrölt borsot.
Egy teflon- vagy grillserpenyőt felhevítünk, a szeletelt zöldségeknek az egyik felét bekenjük a fűszeres olajjal, és a serpenyőbe fektetjük. Miközben sülnek, a felfele fekvő felüket is megkenjük az olajjal, majd megfordítva készre sütjük. A húst és a zöldséget tányérra szedjük, a mártást kis tálkában kínáljuk mellé.
Megjegyzés
Olcsó alapanyagokból is lehet ünnepi ételt varázsolni!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.