A borjúszeleteket megmossuk és szárazra töröljük. A fokhagymákat áttörjük egy fokhagymanyomón, és jó alaposan átkenjük vele a hússzeleteket.
A húsokat egy tálba helyezzük, és rászórjuk, ami a fokhagymából megmaradt. Annyi tejszínt adunk hozzá, amennyi pont ellepi. Hűtőszekrényben 3 óráig állni hagyjuk, 1 óra után megsózzuk és megborsozzuk.
Papírtörlővel leitatjuk a húst, majd megforgatjuk a lisztben, a tojásban és a zsemlemorzsában (még finomabb, ha a tojásba is teszünk egy kis tejszínt). Forró, bő olajban kisütjük, és sült burgonyával tálaljuk.
Megjegyzés
Az elkészítési időhöz számoljátok hozzá, hogy a hűtőben állnia kell pár órát!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.