Megtisztítunk 1 kg borjúpofát. Megmossuk a kakukkfüvet, a leveleit lecsipkedjük. Néhány levélkét félreteszünk, a többit durvára vágjuk. Bedörzsöljük a húst sóval, borssal és a kakukkfűvel. Hűtőbe tesszük 24 órára. A gerslit hideg vízbe áztatjuk.
Másnap megtisztítjuk a hagymákat és a fokhagymát. Felolvasztunk 3 kg sertészsírt, beletesszük a húst a 4 gerezd fokhagymával és a 2 fej hagymával együtt. Nagyon alacsony lángon kb. 12 órán keresztül főzzük.
A maradék hagymát finomra vágjuk. Felcsíkozunk 20 dkg baconszalonnát. Megforrósítunk 4 ek olívaolajat, és megpirítjuk rajta a bacont és a hagymákat. Leszűrjük a gerslit, és ezt is kissé megpirítjuk. Megsózzuk, majd felöntjük 1 dl húsleves alaplével. Ha elforrt a lé, ismét adjunk hozzá 1 dl-t. Összesen 8 dl alaplét adogolunk a gerslirizottóhoz. Megsózzuk, megborsozzuk, és ha már puha, hozzákeverünk 10 dkg vajat.
Külön edénybenfelolvasztunk 5 dkg vajat. A borjúpofát a gerslivel tálaljuk. Meglocsoljuk az olvasztott vajjal, és 1-2 ek olívaolajjal. Végül néhány levélke kakukkfűvel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.