A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Közben a lisztet, a tojássárgáját összekeverjük a porcukorral és a csipet sóval. Hozzáöntjük a felfutott élesztőt. Az olvasztott margarint lassan adagolva adjuk hozzá, majd alaposan összegyúrjuk. 20 percig letakarva pihentetjük.
A 20 perc letelte után a tésztát elfelezzük, majd 6-6 darabra vágjuk a feleket, és összefonjuk őket. Olvasztott vajjal lekenjük mindkét kalácsot, és ízlés szerint megszórjuk kristálycukorral. (Én imádom, ha jó cukros.)
Amíg a sütőt előmelegítjük 170 fokra, addig pihentetjük őket, aztán mehet is a forró sütőbe. Kb. 25-30 perc alatt készre sül, majd hagyjuk kihűlni. Elsőre ropogós lesz a cukrozott teteje, de másnapra teljesen átpuhul. Vajjal, lekvárral megkenve, vagy egy pohár tej, tea, kávé mellé remek társ.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.