Az élesztőt langyos tejben kis cukorral felfuttatunk, hozzáöntjük a finomliszt és a rétesliszt keverékéhez. Hozzáadjuk a 2 evőkanál étolajat, a 3 tojás sárgáját és a csipet sót. A tejjel jól összedolgozzuk. 6 egyforma gombócot csinálunk belőle, félretesszük.
A töltelékhez 1 csomag vaníliás pudingport 3 dl tejjel felfőzünk, és hagyjuk kihűlni. Majd belekeverjük a pudingba a porcukrot, a vaníliás cukrot, a 3 púpos evőkanál kakaóport és a margarint. Jól összekeverjük.
A tésztagombócokat egyenként kisodorjuk, megkenjük a krémmel. Feltekerjük, és 3-3 rudat összefonunk, így 2 rúd kalácsot kapunk.
A tepsit jól kikenjük margarinnal, vagy sütőpapírral béleljük. Minél keskenyebb tepsibe tesszük, annál magasabb lesz. A fonatokat tojássárgájával megkenjük, megböködjük, hogy a levegő sülés közben el tudjon távozni.
180 fokos előmelegített sütőben kb. 15 percig, majd 140-150 fokon még fél órán át sütjük. Hagyjuk kihűlni a tepsiben, csak utána lehet szeletelni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.