A lisztet elmorzsoljuk 1 csipet sóval, a citrom lereszelt héjával és 15 dkg felkockázott vajjal. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját és a ricottát. Gyors mozdulatokkal kigömbölyítjük a tésztát, majd 30 percre a hűtőbe tesszük.
10 dkg cukrot egy 18 cm-es serpenyőbe teszünk 0,5 dl vízzel együtt. Közepes lángon 8-10 perc alatt karamellizáljuk. 5,5 dkg vajat belecsipkedünk. A megtisztított, felezett barackokat magozott felükkel felfelé a serpenyőbe rétegezzük.
A tésztát kör alakúra kinyújtjuk, majd a serpenyőbe simítjuk. A megmaradt vajat a tésztára csipkedjük, meghintjük 1 teáskanál cukorral, és 190 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Tálra borítjuk. Vaníliafagylalttal kínálhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.