A tojásokat habosra keverjük a porcukorral. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a felvert tojáshoz, és óvatosanösszeforgatjuk, és egy kevés tejjel hígítjuk.
A vajat felolvasztjuk egy kb. 22 centi átmérőjű, teflonbevonatú serpenyőben. Beleszórjuk a barnacukrot, rárakjuk a félbevágott szilvákat, ráfacsarunk egy kevés citromlevet, és lassú tűzön karamellizáljuk.
Lassan beleöntjük a tésztát, és addig forgatjuk az edényt, amíg egyenletesen elterül a massza. Alacsony hőmérsékleten kb. 3-5 percig sütjük, majd előmelegített sütőbe toljuk, és 10-12 perc alatt készre sütjük.
A serpenyőből kifordítva tálaljuk.
Megjegyzés
Péter András receptje
Fotó: Tóth András
Styling: Filep Kata
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.