A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összeállítjuk, majd fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük legalább 60 percre.
A forraltborzseléhez egy lábasba öntjük a forralt bort és a narancslevet, majd hozzászórjuk a cukrot, a zselésítőt, és állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd kb. 1 percig zubogva forraljuk. Hagyjuk kihűlni.
A tésztát enyhén lisztezett felületen 5 mm vastagságra nyújtjuk ki, majd egy nagyobb szív alakú kiszúróval 1-1 sima és 1-1 lyukas tésztát szagagtunk ki belőle. A szíveket sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk és 200 fokon, kb. 6 - 8 perc alatt megsütjük.
A forraltborzselét kis lángon kenhető állagúra melegítjük, majd összeragasztjuk vele a linzereket. Porcukorral megszórva kínáljuk.
Megjegyzés
A linzer nálunk nagy favorit, mert gyorsan elkészül, és teához vagy kávé mellé ideális aprósütemény a hideg napokon.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.