A kétféle csokoládét finomra aprítjuk, együtt fémtálba szórjuk, és vízfürdőben felolvasztjuk.
A tengeri sót mozsárban széttörjük. Az egész tojást, valamint a sárgájákat fémtálban mérsékelten meleg vízfürdőbe tesszük, és habverővel sűrűn krémesre keverjük. A tálat kiemeljük a vízfürdőből, és az olvasztott csokoládét a tojáskrémbe vegyítjük.
Ezután visszatesszük a vízfürdőbe, és a masszát simára keverjük. Közben hozzáadjuk a konyakot vagy a narancslét. Végül a tálat jeges vízbe helyezzük, és az időnként átkevert csokis masszát hűlni hagyjuk.
A tejszínt félkemény habbá verjük, és 1/3-át a lehűlt csokis masszába keverjük. Spatulával beleforgatjuk a maradék habot, majd a masszát több kis vagy egy kb. 30 x 25 cm-es formába simítjuk.
Éjszakára vagy legalább 5 órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Azonos mennyiségű bevonóval is elkészítheted.
Túl forró vízfürdőben a tojássárgája összeugrik!
A tejszínt ne verd túl keményre, máskülönben nem lehet tökéletesen eloszlatni a csokis masszában.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.