A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, az olajjal és a langyos vízzel. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd a cukros-tojásos keverékhez adjuk adagonként. Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét is.
Kapcsos tortaforma aljára kör alakú sütőpapírt helyezünk, és beletöltjük a tésztát. Az előmelegített sütőben kb. 25-30 percig, tűpróbáig sütjük. Amikor kicsit kihűlt, kiborítjuk a formából, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és teljesen kihűtjük.
Amíg a tészta sül, elkészítjük a csokikrémet. Ehhez a tejszínt felforraljuk, beleolvasztjuk a csokoládét, és hűlni hagyjuk. A vajat habosra keverjük a porcukorral. A teljesen kihűlt csokis tejszínt habverővel felverjük, és a vajas krémmel összekeverjük.
A tortát két lapba vágjuk, és megtöltjük a krémmel úgy, hogy a tetejére és az oldalára is jusson. Amikor teljesen lehűlt, szeletekre vágva kínáljuk.
Megjegyzés
Kiváló szülinapi torta lehet, hiszen nemcsak finom, de mutatós is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.