A csokoládét egy fém tálba tördeljük, majd hozzáadjuk a vajat, és gőzfürdő fölött felolvasztjuk. Ezután levesszük a gőzről, hozzákeverjük a fahéjat és a narancshéjat, majd hagyjuk kihűlni.
A tojások fehérjét egy csipet sóval felverjük. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, kanalanként hozzáadunk 10 dkg porcukrot, majd kemény habbá keverjük, és félretesszük. A tojások sárgájához hozzáadjuk a maradék porcukrot és a vaníliás cukrot, majd habosra keverjük. Ezután állandó kevergetés mellett hozzácsorgatjuk a vajas-csokis keveréket, és simára keverjük. Ezután apránként adagolva hozzákeverjük a keményre felvert tojáshabot. Végül hozzászitáljuk a sóval és sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan összeforgatjuk.
A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, majd egyenletesen belesimítjuk a masszát. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 30-35 percig, tűpróbáig sütjük (én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem). A sütőből kivéve hagyjuk a formában hűlni, majd rácsra helyezzük, és kihűtjük teljesen.
A Hulalát vagy habtejszínt és a vajat egy edénybe tesszük, majd kevergetve forráspontig melegítjük. A csokoládét apró darabokra tördeljük, majd hozzáadjuk a forró tejszínhez, és gyors mozdulatokkal keverjük simára. Ezután ráöntjük a teljesen kihűlt torta tetejére, majd egyenletesen bevonjuk vele úgy, hogy kissé az oldalára is lefolyjon a csokoládé.
Az elkészült tortát a hűtőbe tesszük, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen a tetején. Tálalás előtt ízlés szerint felszeleteljük, majd úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.