A csokoládét darabokra tördeljük és a vajjal együtt felolvasztjuk egy nyeles edényben. Ezután félrehúzzuk és kissé hűlni hagyjuk.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a sóval és a cukor felével együtt habbá verjük. A tojássárgájákat habosra keverjük a maradék cukorral, a tejszínnel és az olvasztott csokoládéval. Végül beleszitáljuk a sütőporral elvegyített lisztet.
A tojáshabot a csokis masszára halmozzuk, és fakanállal óvatosan beleforgatjuk.
Egy 28 cm-es tapadásmentes serpenyőt vékonyan kikenünk olajjal, majd egyenletesen megszórjuk a zsemlemorzsával.
A tésztamasszát az előkészített serpenyőbe töltjük és fedővel lefedjük.
A főzőlapon beállítjuk az elérhető maximális hőfok 1/3-át, és a sütit 20-30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e, majd tányérra borítjuk és megszórjuk porcukorral. Lehetőleg melegen tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.