A vöröshagymák felét nagyobb, másik felét kisebb kockákra vágjuk, majd az olajon megpirítjuk. Kicsit később, hogy meg ne égjen, hozzáadjuk a szeletekre vágott fokhagymát is, és együtt pirítjuk tovább.
Amikor megpirult, rászórjuk a lisztet, tovább pirítjuk 1 percig, majd felengedjük 1,2 l vízzel. Beletesszük a fűszereket és a húsleveskockát. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a hagyma teljesen megpuhul (kb. 35-45 perc).
Az elkészült hagymalevest krémesre turmixoljuk. Pirított kenyérszeletekkel vagy kenyérkockákkal és reszelt sajttal forrón tálaljuk.
Megjegyzés
Nagyon finom, különösen akkor, amikor a sajt beleolvad, a meleg levesbe. Nekem nagy kedvencem!
A receptet Szeddala, a fotót Libuli08 küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.