Elkészítés: A grillázshoz a cukrot a vízzel elkeverem, vastag falú lábosban felolvasztom és felforralom, majd hozzáadom a darált mogyorót. Ritkán megkeverve addig forralom alacsony lángon, amíg aranyszínű nem lesz. Utána egy alufóliával befedett vágódeszkára simítom, majd 1 éjszakát állni hagyom, hogy megdermedjen.
A tésztához a tojásokat egy tűzálló tálba ütöm, megsózom, hozzáadom a cukrot. Gyöngyöző víz felett kézi mixerrel addig keverem, míg kétszeres mennyiségű, sűrű krémet nem kapok. Leveszem a tálat a vízről, és nagy sebességgel addig keverem, míg ki nem hűl. Hozzáadom a citromhéjat, és további 15 percig keverem. Lassan hozzászitálom a liszt és a keményítő keverékét, óvatosan beleforgatom. Végül kanalanként beleforgatom az olvasztott vajat. Kikent, kilisztezett, középen lyukas tortaformába öntöm, és előmelegített sütőben 45 percig sütöm 175 fokon.
A szirup hozzávalóit összeforralom.
A krémhez a tojások sárgáját egy csipet sóval addig keverem, amíg halvány színű, habos nem lesz. A vizet a cukorral felforralom. A forró szirupot vékony sugárban hozzáöntöm a tojásos keverékhez, miközben mixerrel keverem. Egy másik tálban a szobahőmérsékletű vajat kikeverem a vaníliával, és kanalanként hozzáadom a tojáskrémet. Végül beleöntöm a pálinkát.
A tésztát 4 részre vágom, az alsó lapot megöntözöm a sziruppal, megkenem a lekvárral, befedem a krém 1/4 részével, ráhelyezem a következő réteget. Így járok el, amíg a tetejét rá nem rakom. Utána megöntözöm a maradék sziruppal, bekenem a maradék krémmel, és megszórom a robotgépben összeaprított grillázzsa. A meggyszemekkel díszítem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.