A páchoz összekeverjük az olívaolajat a fűszerekkel és a citromlével (csilit attól függően teszünk hozzá, hogy mennyire csípősen szeretjük). A csirkemellet felszeleteljük, alaposan beleforgatjuk a pácba, majd legalább egy fél óráig állni hagyjuk, hogy az ízek kellően átjárják.
Egy grillserpenyőben felmelegítjük a fűszeres olajat, majd hozzáadjuk a felszeletelt húst, és mindkét oldalát pár perc alatt szép pirosra sütjük. Ezután kiszedjük a zsiradékból, és tálalásig melegen tartjuk.
A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk, és vékonyan felszeleteljük. Az olajat felhevítjük, majd hozzáadjuk a felszeletelt sárgarépát és pár percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt lila hagymát is, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk az ételízesítővel, majd felöntjük a borral, és további pár percig pároljuk.
Pár perc után először hozzáadjuk a felszeletelt gombát, majd a cukkinit, és a serpenyőt félig lefedve, kb 20 perc alatt roppanósra pároljuk a zöldségeket.
Tálaláskor tányérra helyezzük a sült csirkemellet, majd mellékanalazzuk a roppanósra párolt zöldségeket, és úgy kínáljuk.
Megjegyzés
Egyszerű, könnyed ébed, melyet glutén- és laktózérzékenyek is fogyaszthatnak. Nyári nagy melegben szívesen készítem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.