Előkészítés: A kevert vadrizst sós, forró vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük. Közben megmossuk a paprikákat. A tetejükből levágunk egy kis szeletet, és kikaparjuk a magjukat. A kis szeleteket apróra vágjuk.
Elkészítés: A brokkolit sós vízben nem túl puhára főzzük, apró rózsákra szedjük. A paprikákat megsózzuk, és forró olajban kicsit körbesütjük, és félretesszük. A visszamaradt olajba keverjük a vajat, rászórjuk az apróra vágott paprikát, és megpároljuk. A kész vadrizst összekeverjük a pirított apró paprikákkal, a reszelt sajttal, a brokkolival, a petrezselyemmel, és sóval, borssal, szerecsendióval, ízesítjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A rizses keverékkel megtöltjük a paprikákat. Evvel a töltelékkel megtöltjük a paprikákat. A mozzarellát kis kockákra vágjuk, a paprikákra szórjuk, tepsire tesszük, és a sütőben addig sütjük, hogy a sajt szép piros legyen. Közben elkészítjük a mártást. A krémsajtot a tejszínnel és kevés vízzel összeforraljuk. A megsült paprikákat tányérra tesszük, és a mártást köré öntve forrón tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 667 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.