Főzzük meg hájastól a gesztenyéket annyi vízben, amennyi épp ellepi.
Ha kihűlt, kés segítségével távolítsuk el a külső héját. Szedjük le a barna belső hártyákat is a gesztenyékről. Őröljük nagyon apróra a háztartási robotgép késes darálójával.
A kristálycukrot keverjük össze a fél deci vízzel egy edényben, melegítsük lassan addig, amíg a cukor elolvad, és egyenletes szirupot kapunk. Vegyük le az edényt a tűzről, öntsük bele a ledarált gesztenyét, majd keverjük jól össze.
Vájjuk ki a vaníliarúd belsejéből a finom illatos magokat és adjuk hozzá a masszához (vaníliaromát is használhatunk). Keverjük a masszához a rumot is.
Nyomjuk át krumplinyomón, majd osszuk el egyenlően 4 desszertes pohárban vagy süteményes tányéron. A gesztenyehalmok szélét díszítsük a keményre felvert tejszínhabbal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.