A hagymát felkockázzuk. A szalonnáról a bőrt levágjuk és felcsíkozzuk, forrásban lévő vízben 3 percig blansírozzuk, majd felkockázzuk. A zellert is megtisztítjuk kockára vágjuk, és a szalonna vízében, ha felforrt, 3 percig blansírozzuk.
A felkockázott zsemlét a sütőben 180 fokon megpíritjuk, ez idő alatt a gesztenyét is apróra vágjuk. A szalonnát és a hagymát megpirítjuk, majd felöntjük a tejjel, és hozzáadjuk a zellert, a zsemlekockát, a gesztenyét, és a sóval, borssal, zsályával, rozmaringgal és kakukkfűvel ízesített, felvert tojást. Masszát gyúrúnk belőle és a pulykába töltjük.
A pulykát a szárnyas fűszerkeverékkel bedörzsöljük, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A sütőben, lefedve addig sütjük, ahány kilós a pulyka. Az utolsó órában levesszük a fóliát, és úgy sütjük tovább, néha meglocsoljuk a szafttal, hogy ne száradjon ki. Az utolsó negyed órában megtűzzük a narancs karikákkal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.