A pulyka hasüregét alaposan bedörzsöljük sóval és őrölt borssal, majd megtöltjük a friss fűszernövényekkel, a babérlevéllel és az egészben hagyott fokhagymagerezdekkel. Ezután a pulykát kívülről is jól bedörzsöljük sóval, és a mellével felfelé egy nagy öntöttvas sütőtálba fektetjük. Megöntözzük némi olívaolajjal, teszünk rá 2-3 vajforgácsot, és fedő nélkül sütjük a 180 fokra előmelegített sütőben 1-1,5 óra hosszat. Közben a keletkező szafttal locsolgatjuk.
Egy serpenyőben a maradék olívaolajon kiolvasztjuk a szalonnát, és a pörcöt szűrőkanállal kiszedjük. A forró zsiradékon megfuttatjuk a salottát, majd a cukorral megszórva karamellizáljuk kb. 3 perc alatt. A fényezett salottát a serpenyőben összeforgatjuk a csiperkével és a gesztenyével, végül megsózzuk, megborsozzuk.
A sütőtálat kivesszük és a gombás-gesztenyés keveréket egyenletesen elosztjuk a pulyka körül, illetve alatt. Végül változatlan hőfokon készre sütjük további kb. 30 perc alatt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.