- A tésztához forró tejben felfuttatjuk a szalalkálit.
- A lisztkeveréket, a porcukrot egy keverőtálba mérjük és elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a tojást, a mézet és a szalalkális tejet, majd egynemű tésztát gyúrunk.
- 30 perc pihentetés után 6 cipóra osztjuk, sütőpapíron egész vékonyra nyújtjuk és tepsi hátulján, 180 fokra felmelegített sütőben, pár perc alatt világos színűre sütjük.
- A töltelékhez megkaramellizáljuk a cukrot, és felengedjük a vízzel. Utána a tejben elkeverjük a tojást, a lisztkeveréket és a kakaót. A pirított cukorhoz adjuk, és sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a margarint és a vaníliás cukrot.
- Végül megtöltjük a krémmel a lapokat, és néhány órára hűtőbe tesszük.
Tipp: nedves késsel nagyon könnyen szeletelhető a sütemény
Kohári Éva gluténmentes receptjeit megtalálod weboldalán, a gluténmentes íz-lik blogon.