- Egy keverőtálba mérjük és összekeverjük a langyos növényi italt, a mézet, majd pár perc alatt felfuttatjuk benne az élesztőt.
- A lisztkeveréket és a cukrot kimérjük egy tálba. Ráöntjük a felfuttatott élesztőt, hozzáadjuk a tojást, az olvasztott margarint és egynemű tésztát gyúrunk.
- A tésztát szobahőmérsékleten 30 percet pihentetjük fóliával lefedve.
- A töltelékhez a cukrot, a kakaót és a vizet összekeverjük egy tálban.
- A tésztát kb. 2 mm vastag téglalappá nyújtjuk és megkenjük a kakaós krémmel.
- Az olvasztott margarin felével meglocsoljuk és megszórjuk a rusztikusra darabolt étcsokoládéval. A hosszabbik oldala mentén tekerjük fel.
- A tekercset hosszában félbevágjuk a közepén. A két fél rudat összetekerjük és ügyeljünk arra, hogy a kakaós töltelék szépen látszon.
- A babkát sütőpapírral bélelt kenyérsütő formába tesszük és szobahőmérsékleten legalább 45 percet pihentetjük.
- A tetejét lekenjük a maradék margarinnal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.
Tipp: Kohári Éva gluténmentes receptjeit megtalálod weboldalán, a gluténmentes íz-lik blogon.