A cukkinit és a korianderzöldet megmossuk, szárazra töröljük, és felaprítjuk.
Összekeverjük a csicseriboróslisztet és a fűszereket, a kurkumát, a római köményt, a koriandert, a sót, a hinget, a borsot és a reszelt gyömbért a vízzel. Palacsinta sűrűségű tészta lesz belőle. Pár percet állni hagyjuk, majd hozzáadjuk a felaprított cukkinit és korianderzöldet.
Egy serpenyőben vagy palacsintasütőben felmelegítjük a ghít vagy a kókuszzsírt, merőkanállal egy adag tésztát tesztünk bele, megsütjük az egyik oldalát, majd megfordítjuk. Ha jól átsült, a kész palacsintát meglocsoljuk egy pici citromlével.
Megjegyzés
Amennyiben vegetáriánusként fontos számodra a megfelelő fehérjebevitel, azt az alábbi módok valamelyikével biztosíthatod: vegyesen tedd bele a lisztet (150g csicseriborsóliszt és 50g búzaliszt), egyél hozzá tejterméket pl. fogyaszd tejföllel, fogyaszd valamilyen összetett szénhidrátot tartalmazó étellel, például egyél hozzá köretnek rizst. Így a szervezeted a megfelelő aminosavkombináció miatt teljes értékű fehérjéhez jut.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.