A céklát meghámozzuk és a megtisztított gyömbérrel, az édesköménnyel és a petrezselyemmel finomra aprítjuk az aprítógépben.
Összekeverjük a liszteket, a sütőport és a fűszereket. Hozzákeverjük a céklás keveréket, és hozzáöntjük az olajat és a vizet. Óvatos mozdulatokkal összedolgozzuk a tésztát.
A tésztát a papírkapszlival bélelt muffinformába adagoljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
Mindig leírom: a muffinkészítés egyik titka, hogy soha ne kevergesd hosszan a száraz összetevőket a nedvesekkel, és ne hagyd sokáig állni. A muffinokat nagyon szeretem, mert gyorsan el lehet készíteni és nagyon változatosak. Könnyű hozni-vinni, és nem csak reggelire, uzsonnára, de vacsorára is nagyon ideális. Ma egy zöldséges muffint készítettem. A férjemnek indulnia kellett itthonról ebéd után, de rájöttünk, hogy ma este 9-ig tanít és nem lesz vacsorája - pedig valamit mégis kellene ennie:) Bio cékla szinte minden háztartásba könnyen beszerezhető, így ez nálunk is van minden héten. Ez adta az inspirációt:) Imádom a céklát, sütőben sütve, egészben vagy párolt, sült subjikba (zöldséges főételekbe). Sajnos kicsit lassabban készül el, mint a legtöbb zöldség, a muffinba ezért aprítóval készítettem elő.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.