- A tésztát bő, sós vízben pár perc alatt - a csomagoláson található utasítás szerint - roppanósra főzzük, majd leszűrjük, és hideg víz alatt átmossuk.
- A vajat egy lábasban felmelegítjük, rászórjuk a gluténmentes lisztet, és nagyon halvány aranybarnára pirítjuk, majd folyamatosan kevergetve felöntjük a tejjel, és 2-3 percig forraljuk, közben belekeverjük a reszelt sajtok felét, és megszórjuk sóval, borssal és szerecsendióval.
- A sajtos szószt és a csíkokra vágott sonkát összeforgatjuk, és egy kivajazott, hőálló tálba simítjuk.
- A tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
Tipp: Koháriné Szabó Éva gluténmentes receptjeit megtalálod weboldalán, a Gluténmentes íz-lik blogon.