A lilahagymát egy kevés vízen megpároljuk és hozzáadjuk a kis darabokra vágott gombát. Megpirítjuk, majd hozzáadjuk a szintén kis darabokra vágott paradicsomokat, összepirítjuk, megvárjuk, hogy egy kis levet eresszen. Belemorzsoljuk a tofut, majd a friss, aprított fűszereket. Sózzuk és borsozzuk, és csak a végén adjuk hozzá a fokhagymát.
Közben a cukkinit hosszában félbevágjuk, kikanalazzuk.
Egy kevés olajat öntünk egy hőálló, fedeles sütőedény aljára. (Ha nincs, akkor egy tepsibe rakjuk, és keressünk egy másik rávaló tepsit, legvégső esetben marad az alufólia). Beletesszük a cukkinihajókat és megtöltjük a raguval, és lefedjük. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 20-30 percre, majd 10 percig fedő nélkül sütjük.
Mindeközben a tahinit elkeverjük a citromlével, a fűszerekkel, és egy kevés friss bazsalikommal, oregánóval és vízzel. Hozzáadunk 1 tk extraszűz olívaolajat is. Tálaláskor ezzel locsoljuk meg a kész cukkinit.
Megjegyzés
Vágj szeletekre egy édesburgonyát, sózd, borsozd és locsold meg egy nagyon kevés olívaolajjal és süsd a sütőben 200 fokon kb: 20 percig. Készíts egy nagy tál salátát. Több féle salátából, spenótból, céklalevélből, adj hozzá uborkát, paradicsomot, hagymát és amit csak szeretnél. Tálald a sült édesburgonyával és salátával.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.