Elkészítés: A vastag karajszeleteket keresztben félbevágom, de nem teljesen, csak annyira, hogy kinyitható legyen, megsózom és félreteszem.
Elkészítem egy serpenyőben a tölteléket: a hagymát, a gombát és a karalábét egészen kicsi kockákra vágom (3-4 mm), és kevés olajon, megsózva, borsozva, kevés kakukkfűvel addig párolom, amíg a levét teljesen elveszti. Ekkor ráütök 2 tojást, ezekkel jól elkeverem, és megsütöm, mint egy rántottát.
Ezt a tölteléket rákanalazom a kinyitott hússzeletekre, mindegyik tetejére 1-1 sajtkockát teszek, és egy fogvájóval összefogom.
Egy mini kuglófsütő mind a 6 rekeszét baconnel kibélelem kereszt alakban, ebbe helyezem a töltött húst, ráhajtom a szalonnát, és meghintem durvára darált borssal.
210 C fokra előmelegített sütőben alufólia alatt sütöm 50 percet, majd leveszem a fóliát, és szép pirosra sütöm. Ez kb. 20 perc még, de a hőmérsékletet itt már csökkentem 180 C fokra.
A rizibizihez a zöldségeket kevés olajon megpirítom, majd a megmosott rizst is hozzákeverem, sózom, és a rizs mennyiségének duplája forró vízzel felöntöm, megkeverem, pár percig nagy lángon hagyom, majd minimálisra veszem a lángot (le is lehet zárni), és fedő alatt hagyom, hogy a rizsszemek minden nedvességet magukba szívjanak.
A salátához a paradicsomot éles késsel karikákra vágom, egy tálba teszem, megsózom, hozzákarikázom az újhagymát vagy póréhagymát, a zellerzöldet és a petrezselymet, pár percig állni hagyom. Salátaöntetet készítek ízlés szerint víz, cukor, ecet, balzsamecet, olívaolaj keverékéből. Ezzel leöntöm, és már tálalom is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.