A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a porcukorral. Folyamatos keverés mellett hozzáadagoljuk az olvasztott vajat, majd a tejet és a likőrt.
A fehérjét kemény habbá verjük, majd egy spatula segítségével, óvatosan beleforgatjuk a sárga masszát. A lisztet összekeverjük a kakaóval, a sütőporral és a csipetnyi sóval. Ezután hozzáadjuk a masszához, ügyelve arra, hogy továbbra se törjük össze a fehérjét.
Az elkészült masszát egy 24 x 32 cm-es kivajazott formába öntjük és a 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd 35-40 percig sütjük. Az elkészült piskótát rácsra borítjuk és hagyjuk kihűlni.
A krémhez a habtejszínt keményre verjük. A hideg tejben csomómentesre keverjük a vaníliás pudingport. A vajat a porcukorral fehéredésig keverjük, majd beledolgozzuk a pudingot, és óvatos mozdulatokkal, a felvert tejszínhabot is belekeverjük.
A mázhoz felforraljuk a vizet és a cukrot, majd szirupot főzünk belőle. Kissé hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk az átszitált kakaót. Alacsony fokozaton főzzük tovább, hozzáadjuk a hideg vajat és folyamatos keverés mellett beledolgozzuk a masszába. Fényes, homogén, nyúlós massza lesz, amit hagyjunk kicsit hűlni, a használat előtt.
Az összeállításhoz a piskótát tálcára helyezzük, egyenletesen elsimítjuk a krémet, végül bevonjuk a mázzal. Fogyasztás előtt, legalább két órára hűtőbe tesszük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.