A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd a kapott tésztát elfelezzük, és az egyik felét a mélyhűtőbe tesszük legalább 30 percre. A másik felét egy kisebb (18-20 cm), kivajazott vagy szilikonos sütőpapírral kibélelt tortaforma vagy tepsi aljába nyomkodjuk.
A krémhez szétválasztjuk a tojást. A tojásfehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük, a tojássárgáját pedig összekeverjük az édesítővel, a túróval és a vaníliás pudingporral. Végül hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét, majd az útifűmaghéjat, és óvatosan összeforgatjuk (utóbbi elhagyható, de az útifű maghéj jobban összefogja a krémet). A kész krémet egyenletesen eloszlatjuk a tortaformába bélelt tésztán.
Ezután kivesszük a fagyasztóból a tészta másik felét, és egy nagylyukú reszelőn a túrós krémre reszeljük. 170 fokos sütőben kb. fél óráig sütjük. Tűpróbával érdemes ellenőrizni. Hidegen szeletelve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.