A piskótához a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd óvatosan összekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjével és a rizsliszttel.
A tésztát szétosztjuk két 23 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába, majd 165 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses) 15 percig sütjük.
A diós lapokhoz a tojások fehérjét kemény habbá verjük az édesítőszerrel, majd hozzáforgatjuk a rizsliszttel elkevert diót. Ebből a tésztából zsírozott és lisztezett tepsiben 3 darab, 23 cm átmérőjű karikát sütünk a piskótához hasonlóan.
A krémhez a kimagozott meggyet a levével együtt összeturmixoljuk. Az eritritet a tojások sárgájával és a kukoricakeményítővel vízgőz felett sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk. A vajat habosra keverjük, majd összekeverjük a főzött krémmel is.
A tetejéhez a cukrot karamellizáljuk, majd gyors mozdulatokkal az egyik piskótalapra kenjük. Vajba mártott éles késsel tizenhat részre szeleteljük. A piskótalapra először meggyes krémet kenünk, erre ráhelyezzük a diós lapot, majd újra megkenjük a meggyes krémmel. Ráteszünk egy újabb diós lapot, majd egy újabb adag krémet. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg elfogynak a lapok és a krém.
Mielőtt felrakjuk a dobos tetőt, a meggyes krémmel megkenjük a torta oldalát, illetve 16 kis rózsát nyomunk a tetejére. Erre tesszük ferdén a dobos tetővel bevont piskótalapot.
Megjegyzés
Elkészítése nem bonyolult, viszont időigényes, de megéri, mert mennyei az íze! Glutén- és tejmentes, ha a tetején lévő cukormázat nem vesszük figyelembe: cukormentes is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.