A megtisztított fokhagymát összezúzzuk és megsózzuk. A citromokat forró vízzel alaposan megmossuk, majd szárazra töröljük. Az egyiknek lereszeljük a héját és kifacsarjuk a levét, a másikat pedig felkarikázzuk. Összekeverjük a fokhagymát, a mustárt, a citrom levét és a héját.
A konyhakész szardínia belsejét bekenjük az elkészített páclével. A kakukkfüvet leöblítjük, és félbevágjuk. A babérleveleket ketté törjük. A halakra rakunk egy-egy fél kakukkfűágat és babérlevelet, majd a hűtőszekrénybe tesszük őket kb. 2 órára.
A bepácolt halak mindkét oldalát forró grillen átsütjük kb. 20 perc alatt. A citromkarikákkal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.