A megmosott tököt félbevágjuk, és a magos rész eltávolítása után felkockázzuk. A meghámozott sárgarépát és burgonyát, valamint hagymát és fokhagymát apróra kockázzuk. A megtisztított gyömbért finomra reszeljük.
A fazékban felhevített olajon megpároljuk a hagymákat és a gyömbért. Hozzáadjuk a tököt, a sárgarépát és a burgonyát, majd rövid ideig tovább pároljuk. (Nem kell megpirítani.) Felöntjük a borral, néhány percig főzzük, majd megfűszerezzük. Hozzáadjuk a levesalapot, és időnként megkeverve lassan forraljuk kb. 30 percig.
Tálalás előtt a levest a fazékban botmixerrel összeturmixoljuk, majd megkóstoljuk, és szükség szerint megsózzuk, megborsozzuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.