Elkészítés: A tésztához összegyúrjuk a lisztet a sütőporral, a cukorral, a túróval, a tojással, a felolvasztott margarinnal, a tejjel, egy csipet sóval. Cipóvá formázzuk, fóliába tekerjük, és 10 percig pihentetjük.
A töltelékhez a körtét meghámozzuk, kimagozzuk, húsát kisebb kockákra vágjuk. A szilvát megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, az aszalt szilvával együtt kis darabokra vágjuk. A gyümölcsöket összekeverjük, megcsepegtetjük citromlével.
A tojást kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját simára keverjük a cukorral, a túróval, belekeverjük a mazsolát, a mandulát és a gyümölcsöket is. A tejszínt kemény habbá verjük, a tojásfehérjehabbal együtt a gyümölcsös masszába forgatjuk.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, egy 24 x 24 cm nagyságú tepsire fektetjük. A túllógó részeket levágjuk. A gyümölcsös-túrós masszát a tésztára simítjuk. A sütőben kb. 40 percig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Habbá vert tejszínnel és felaprított gyümölcsökkel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.