A megtisztított tököt félbe vágjuk, eltávolítjuk a magjait, majd a húsát legyaluljuk, és összekeverjük 1 csipet sóval és 5 dkg cukorral.15 percig pihentetjük, azután kinyomkodjuk belőle a felesleges nedvességet.
Kikeverjük a tejfölt a tojással. A darált mákot összeforgatjuk a megmaradt kristály- és a vaníliás cukorral, a citrom lereszelt héjával, a tökkel, a tojásos tejföl felével, továbbá a megmosott, lecsepegtetett mazsolával.
3-4 db réteslapot meglocsolunk az olaj felével, és egymásra helyezzük őket. A tésztát óvatosan egy tiszta konyharuhára tesszük, és az egyik hosszabbik oldalára halmozzuk a tökös töltelék 1/2-ét, majd a textília segítségével szorosan feltekerjük. Ugyanígy készítünk még egy rétest a megmaradt alapanyagokból.
A süteményeket egy kiolajozott tepsibe rakjuk, megkenjük meg a tetejüket a maradék tojásos tejföllel, és 30 perc alatt aranyszínűre sütjük őket a 150 fokra előmelegített sütőben.
Felszeletelve, egy kevés porcukorral meghintve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.