A lisztet a sóval és a tojással elkeverjük. Az élesztőt a cukorral és 2 dl langyos tejjel felfuttatjuk. A megkelt élesztőt és maradék tejet hozzáadjuk, majd egy lefedett kelesztőben fél óra alatt tésztát dagasztunk belőle.
Ezután lisztezett deszkára borítjuk és 2 cipót formálunk belőle. (Nem gyúrjuk át!) 10 percig letakarva pihentetjük. Közben a túrós töltelékhez a túrót és a cukrot összekeverjük.
Az asztalra egy nagy terítőt teszünk, majd liszttel meghintjük. Az első cipót a közepére tesszük, olajjal lekenjük, szép vékonyra kihúzogatjuk, a széleit leszedjük. Olajjal és tejföllel meglocsoljuk, a túrót rászórjuk és a két szemközti oldalával feltekerjük, úgy, hogy egymás felé nézzenek. Olajjal kent tepsibe tesszük. A tetejét olajjal, majd tojásos tejföllel lekenjük.
A mákosnál túró helyett mákot és lecsepegtetett meggyszemeket keverünk össze. A tepsiben még fél órát kelesztjük. A széleket összegyúrjuk, majd pihentetjük. Ezt is szépen kinyújtjuk az abroszon, majd olajjal és tejföllel meglocsoljuk, az almásat végül az almával megszórjuk. Szintén tepsibe tesszük, és 190 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés
Nagyon finom rétes. Ajánlom szeretettel. Jó étvágyat hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.