A megtisztított halakat patkó alakúra felszeleteljük. A kockára aprított vöröshagymát megfuttatjuk a zsíron, csipet sóval, hogy a hagyma szétfőljön, majd rászórjuk a pirospaprikát oldjuk, a színét, majd felöntjük kb 2 l vízzel.
A halszeleteket besózzuk, és megszórjuk pirospaprikával. Állni hagyjuk amíg fő az alaplé.
A hal farkát, fejét az alaplébe tesszük, hozzáadjuk a felkarikázott, tv és csípős paprikát, a paradicsomot, az elmorzsolt halászlékockákat.
Az alaplét mindig nagy lángon főzzük, hogy a paprika és a zsír homogenizálódjon. Ez azt jelenti, hogy a hallé egynemű lesz, nem válik szét a zsír és a paprika.
Kb 1-1,5 óráig főzzük az alaplevet,vagy addig amíg teljesen lefő a hal húsa a csontról. A megfőtt alaplevet átpasszírozzuk, azután visszatesszük a tűzre és újra felforraljuk.
A forrásba lévő hallébe tesszük a befűszerezett hal szeleteket. Ha újra felforr, kész a halászlé. Erős Pistával, és karikára vágott hegyes erős paprikával kínáljuk.
Megjegyzés
Nálunk a halászlé tradicionális étel. A mi családunkban nincs karácsony halászlé nélkül!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.