A harcsafilére rácsepegtetjük a citromlevet, majd megsózzuk, ízlés szerint megszórjuk a halfűszerkeverékkel, és hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek kellően átjárják.
A mascarponét simára keverjük ízlés szerinti mennyiségű sóval (arra figyeljünk, hogy a halat már besóztuk) őrölt színes borssal, és az apróra vágott kakukkfűvel. A kész leveles tésztát kicsavarjuk a papírból, majd két egyforma darabra vágjuk.
A tészta alsó felére helyezzük a befűszerezett harcsaszeletet, majd rákenjük a fűszeres krémsajt felét. Ezután a tészta szélét körbekenjük a felvert tojással, ráhajtjuk a szabadon maradt tésztát, majd az ujjunkkal, végül pedig egy villával alaposan lenyomkodjuk, nehogy sütés közben szétnyíljon. Végül lekenjük a felvert tojással. A másik halszelettel is így járjunk el.
Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten kb. 30 perc alatt szép pirosra, ropogósra sütjük. (Én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem) A sütőből kivéve hagyjuk pár percig hűlni, majd hagymamártással tálaljuk.
A mártáshoz a hagymát megpucoljuk, majd felvágjuk apróra. A vajat és az olajat felhevítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután felöntjük a borral, majd a levet a felére forraljuk. Ezután hozzáöntjük a vizet, beletesszük a leveskockát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd addig főzzük, hogy éppen csak maradjon alatta lé. Ekkor levesszük a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd összeturmixoljuk. Végül felöntjük a tejszínnel, majd visszatesszük a tűzre, és állandó kevergetés mellett besűrítjük. (Az elkészült mártást egy szitán át is szűrhetjük, akkor sokkal selymesebb lesz.)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.