A tésztához olvasszuk meg vízgőz fölött az étcsokoládét, majd hagyjuk kihűlni. Keverjünk hozzá 1 db egész tojást és 1 db tojássárgáját, majd tegyük félre.
Morzsoljuk el a felkockázott, hideg vajat a liszttel, adjuk hozzá a nádcukrot, a darált mogyorót és a mézeskalács-fűszerkeveréket. Nyomjunk a közepébe mélyedést, és kanalazzuk bele az étcsokis-tojásos masszát. Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze.
Formázzunk a tésztából diónyi nagyságú gömböket, az egyik végüket csúcsosítsuk ki kissé, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól 2 cm-re. Süssük 180 fokra előmelegített sütőben 10–12 percig. Akkor jó, ha felül világosabbak, az aljuk pedig halványbarna. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Vízgőz felett olvasszuk meg a fehér csokoládét, majd keverjük hozzá az olajat. Kiskanállal adagoljunk pöttyöcskéket a kész süteményekre.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.