A tésztához olvasszuk meg vízgőz fölött az étcsokoládét, majd hagyjuk kihűlni. Keverjünk hozzá 1 db egész tojást és 1 db tojássárgáját, majd tegyük félre.
Morzsoljuk el a felkockázott, hideg vajat a liszttel, adjuk hozzá a nádcukrot, a darált mogyorót és a mézeskalács-fűszerkeveréket. Nyomjunk a közepébe mélyedést, és kanalazzuk bele az étcsokis-tojásos masszát. Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze.
Formázzunk a tésztából diónyi nagyságú gömböket, az egyik végüket csúcsosítsuk ki kissé, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól 2 cm-re. Süssük 180 fokra előmelegített sütőben 10–12 percig. Akkor jó, ha felül világosabbak, az aljuk pedig halványbarna. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Vízgőz felett olvasszuk meg a fehér csokoládét, majd keverjük hozzá az olajat. Kiskanállal adagoljunk pöttyöcskéket a kész süteményekre.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.