A fehér csokis-áfonyás sajttortának először elkészítjük a alapját. A kekszet ledaráljuk, beletesszük az olvasztott vajat és összegyúrjuk majd egy kapcsos tortaformába (vagy tálcára tett tortagyűrűbe) tesszük. Hűtőbe tesszük és elkészítjük a krémet.
Vízgőz felett megolvasztjuk a fehér csokit. Ha langyosra hűlt, hozzákeverjük a natúr krémsajtot, az átszitált porcukrot és a kemény habbá vert tejszínt. A kekszes alapra kanalazzuk a krémet, és egyenletesen elsimítjuk, majd visszatesszük a hűtőbe még legalább 2 órára.
Az áfonyás öntethez az áfonyát a cukorral és a vízzel feltesszük főni. Amikor az áfonya félig megpuhult, kiszedjük és a szirupot magában főzzük tovább kb. 3 percig (ameddig besűrűsödik). Visszatesszük a gyümölcsöt, és hagyjuk kihűlni a szószt.
Ha a sajtkrém megdermedt, rákanalazzuk a már kihűlt öntetet, és vékony szeletekre vágva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.