A lisztet, a cukrot és a vaníliás cukrot szárazon összekeverjük. Ezután hozzáadunk egy kevés tejet, és a rumaromát, majd csomómentesre keverjük.
A maradék tejet feltesszük forrni, majd állandó keverés mellett hozzácsorgatjuk a lisztes-cukros keveréket. Ezután alacsony hőfokon, állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük.
A csokoládét apróra vágjuk, majd a kellően besűrűsödött masszához adjuk. Alaposan összekeverjük, hogy a csokoládé teljesen elolvadjon, és jó krémes legyen a puding.
Végül még melegen belekanalazzuk a poharakba (vagy tálkákba), majd egészen kihűtjük.
Az epret alaposan megmossuk, ízlés szerint feldaraboljuk. Felöntjük a vízzel, ízlés szerint hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, majd a fűszereket. Alacsony hőmérsékleten pár percig főzzük, de vigyázunk, hogy az eper nehogy szétfőjjön.
Az étkezési keményítőt simára keverjük egy kevés vízzel, majd óvatosan kevergetve az eperhez csorgartjuk, és besűrítjük. Végül hagyjuk langyosra hűlni, majd a poharakban lévő puding tetejére kanalazzuk.
Ezután a hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen. Közvetlenül tálalás előtt vesszük ki a hűtőből, és úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.